2019: İnternet erişim hizmetleri (IAS) sağlayıcıları tarafından Derin Paket İnceleme (DPI) teknolojisinin artan kullanımının engellenmesi Çağrısı

İnternet erişim hizmetleri (IAS) sağlayıcıları tarafından gerekenin ötesinde içeriklerin inceleyen bir teknoloji olan Derin Paket İnceleme (DPI) teknolojisinin artan kullanımı nedeniyle CEPIS LSI SIN grubu tarafından endişe duyulmaktadır. Söz Konusu uygulama ile alan adlarını veya ziyaret edilen web sitelerinin adreslerini (URL’leri) ve diğer internet kaynaklarını incelemeye ilişkin verilerin değerlendirilmesi, tercih edilen haber yayınları, belirli sağlık koşullarına ilgi, cinsel tercihler veya dini inançlar gibi bir kullanıcı hakkında hassas bilgileri ortaya çıkarabilmesine olanak sağlamaktadır. Bu kapsamda kişisel verilerin korunmasına dikkat çekmek için EDRI ile ortak hazırlan açıklama AB Konsey Başkan Yardımcısına, Avrupa Veri Koruma Kuruluna ( European Data Protection Board)ve diğer paydaşlara 15.05.2019 tarihinde gönderilmiştir.

( Açıklamanın tamamı için: https://en.epicenter.works/sites/default/files/20190515_edriopenletterdeeppacketinspection.pdf).